Několik fotografií z úspěšné premiéry

28.03.2013 09:26

JSME TÝM

Článek, který vyšel po premiéře v TÝDEN.CZ:

"Herec a zpěvák Jiří Štědroň (71) chytil "druhou mízu". V divadle Semafor hraje a zpívá v několika hrách, diváci ho znají ze seriálu Ordinace v růžové zahradě a nyní si fanoušci mohou jeho umění užít v nové hře Jsme tým, jejíž je dokonce autorem a režisérem.

Premiéru jeho nového počinu si v Semaforu nenechali ujít kolegové z branže, mezi nimi například Dáda Patrasová se synem Felixem, Petra Černocká nebo Vašek Kopta. "No, musím vám říct, že ačkoli šlo o komedii, ukápla jsem slzu," prozradila po premiéře Dáda Patrasová a vzápětí dodala, že šlo o slzy smíchu. "Před synem můžu plakat, to je výhoda," směje se.

"Děj je vlastně o tom, co se týká všech herců. Jednou jsi dole, jednou nahoře, aneb jak těžké je být umělcem. Takže se v tom člověk kolikrát i viděl," dodává. Podobný názor sdílela i Petra Černocká. "Miluju tyhle hudební komedie," svěřila se Černocká. 

Protože ve hře nelze přehlédnout jistou propojitost s herci dejvického divadla, nemusel ani Jiří Štědroň vysvětlovat, kde se k psaní motivoval. "Neopisoval jsem, ale jsem dvanáct let členem Semaforu, nemohl jsem s pokorou nepřevzít jisté postupy, které se tam praktikují a jako autor nenasát atmosféru, kterou šíří tamější lídr Jiří Suchý," vysvětluje Štedroň.